Safariområden

Tanzania är det land i Afrika som har flest lejon. Enligt många beräkningar finns dte i Tanzania cirka 16 500 lejon vilket är mer än hälften av alla kvarvarande afrikanska lejon.

Safariområden i Tanzania

 

Tanzania har i huvudsak tre safariområden;

 

  1. Norra Tanzania med parker som Serengeti och Ngorongorokratern
  2. Södra Tanzania med safariparker som Selous och Ruaha
  3. Västra Tanzania med parkerna Mahale Mountains, Gombe Stream och Katavi

 

Norra Tanzania

Tanzanias mest kända och mest besökta safariområde är norra Tanzania, eller the northern circuit som det brukar kallas i Tanzania. I norra Tanzania finns en rad nationalparker, reservat och naturskyddsområden men de som oftast besöka på en safari är Serengeti, Ngorongorokratern, Ndutu (ett område som delvis ligger i Serengeti National Park men mestadels i angränsande Ngorongoro Cosnervation Area), Lake Manyara och Tarangire. Förutom dessa områden finns även:

 

  • Arusha National Park - en safaripark som mest besöks för att Mount Meru ligger i parken. Djurlivet i parken är braoch varierat men kan inte mätas sig med t.ex. Serengeti, Ngorongorokratern och Tarangire. Framförallt är stora rvdjur sällsynta i parken. Arusha National Park erbjuder dock möjligheten till safari till fots och kan därför vara ett bra komplement till safari i de stora parkerna

 

  • Loliondo Game Controlled Area - ett ganska stort naturområde norr om Ngorongoro Conservation Area och öster om norra Serengeti. Loliondo består till stora delar av mark som nyttjas av lokala massajer samt ett större privat jaktreservat och några mindre så kallade privata concessiosn där safariföretag arrangerar safaris i jeep och till fots. Loliondo är inte riktigt lika djurrikt som Serengeti men det är vilt och vackert och aktiviteter som safari till fots är tillåtet här. Africana Travel arrangerar vandringar genom massajområdena i Loliondo, ett perfekt komplement till er safari i Serengeti.

 

  • Lake Natron - Lake Natron, som är världens mest alkaliska sjö, ligger i en sänka mellan Ngorongoro Crater Highlands, vulkanen Oldonyo Lengai och Gilai bergen i ett område som har status som naturskyddsområde. Naturen är ödslig och fantastiska vacker och turisterna är få.

  • Mkomanzi - Mkomanzi är en förlängning av Kenyas stora Tsavo West National Park och därigenom del av ett av Afrikas största sammanhängande naturskyddsområden. Mkomanzi har inte samma artrikedom elle rmängd djur som de andra parkerna i norra Tanzania och den besöka sällen av turister.

 

Södra Tanzania

Södra Tanzania är mindre besökt än norra Tanzania av safariturister men de som reser hit uppskattar parkerna för deras enorma tomma vidder och den stora mängden djur. Selous, Ruaha och Mikumi är de mest besöka parkerna i södra Tanzania och de är alla tre djurrika vackra parker där besökare har goda chanser att se de allra flesta av de stora afrikanska däggdjuren. Alla tre parkerna kan besökas var för sig men de kan också kombineras på en lite längre safari. Förutom Selous, Ruaha och Mikumi finsn dessa lite mindre kända parker i södra Tanzania:

 

  • Saadani - en med Östafrikanska mått mätt ganska liten park som dock utmärker sig med att vara den enda parken i Östafrika som sträcker sig ut till kusten. Bilder på fotspår efter lejon på stranden har gjort Saadani berömt. Saadani är en fantastisk park som låter er kombinera safari i jeep, båt och till fots med sol och bad på stranden.

 

  • Udzungwa Mountains - en nationalpark en bit inåt landet från Dar Es Salaam som mestadels besöks för att vandra i regnskogen och skåda fjärilar, blommor och fåglar. det finns en del större djur i parken men i huvudsak är det för lättare vandring genom den delvis ganska täta skogen som Udzungwa besöks.

 

Västra Tanzania

Tanzanias allra minst besökta safariområde är de tre parkerna i västra Tanzania; Katavi, Mahale Mountains och Gombe Stream. Katavi är en savannpark med mängder av stora djur inklusive stora rovdjur. Katavis djurmängd är fantastisk och de flesta som kommer hit häpnar. Under torrsäsongen är djurkoncentrationen kring vattenhål och floder i klass med Serengeti och Tarangire. Mahale Mountains och Gombe Stream besöks framförallt för at vanra i skogen och se Schimpanser. Regnskogarna på sluttningarna ner mot Tanganyikasjön anses av många vara de bäsa platserna i Östafrka för att se schimpanser.

Är du intresserad av att resa till Tanzania? Fyll i formuläret nedan så kommer någon från Africana Travel att kontakta dig inom 24 timmar.

 
 
 

Tanzaniasafari.se

Din guide till safari och resor i Tanzania

Denna sida tillhör Africana Travel · www.africanatravel.se · info@africanatravel.se · 08-41060990