Safarilodger Lake Manyara

Mount Meru är Tanzanias näst högsta berg. Den slocknade konvulkanen reser sig 4 556 meteröver havet precis norr om staden Arusha i norra Tanzania. Mount Merus söddra sluttningar får mer regn än omgivande savann och är därför gröna året om.

Tanzania ligger strax söder om ekvatorn i östra Afrika. Landet täcker en yta som är cirka dubbelt så stor som Sverige. Tanzania gränsar till Kenya och Uganda i norr, Rwanda, Burundi och DR Kongo i väster samt Zambia, Malawi och Mocambique i söder.

Tanzania heter formellt Förenade republiken Tanzania och Zanzibar och är en förbundsrepublik som ursprungligen skapades genom en union av de nyligen fria tidigare kolonierna Tanganyika och Zanzibar i april 1964.

 

TANZANIAS HUVUDSTAD

Tanzanias huvudstad är formellt Dodoma och inte Dar Es Salaam som kanske många tror. Dodoma är säte för landets parlament och delar av regeringen. Många av landets departement ligger dock i Dar Es Salaam som är den största och kommersiellt mest betydelsefulla staden.

 

TANZANIAS HISTORIA

 

 

TANZANIAS EKONOMI

 

 

KLIMAT

 

 

BEFOLKNING OCH SPRÅK

Tanzanias befolkning på 48 miljoner består av drygt 120 olika folkslag och språk. Det gemensamma språket Swahili (eller Kiswahili som det egentligen heter) är ett av de större lokala språken med ursprung på kusten i det som idag är Tanzania och Kenya samt öarna Zanzibar, Pemba och Lamu.

 

POLITIK

 

 

Är du intresserad av att resa till Tanzania? Fyll i formuläret nedan så kommer någon från Africana Travel att kontakta dig inom 24 timmar.

 
 
 

Tanzaniasafari.se

Din guide till safari och resor i Tanzania

Denna sida tillhör Africana Travel · www.africanatravel.se · info@africanatravel.se · 08-41060990