Safari i Tanzania

Närbild på en zebra i Serengeti. Bilden tagen av Örjan Schön

Safari i Tanzania

 

Tanzania är i min mening Afrikas främsta safariland och det beror helt enkelt på att landet har de största skyddade naturområdena och flest djur. Om ni bara reser på en safari i ert liv så ska ni resa till Tanzania. Safari i Tanzania kan gå till på lite olika sätt.

 

Bilsafari (drive in safari)

Det som på engelska kallas drive in safari innebär att ni reser på safari i en jeep med guide/chaufför. Ni transporterar er mellan parkerna och gör era safariturer i samma jeep. Jeeparna är specialbyggda Toyota Landcruisers eller landrovers med upplyftbart tak för att fotografera och titta på djur. Jeeparna tar maximalt fyra alternativt sex personer. Alla i jeepen har plats vid fönster under upplyftbart tak. Platsen bredvid föraren utnyttjas inte då det normalt sett inte går att öppna taket där. Om ni bokar en safari med en lokal arrangör och är en grupp om t.ex. fem eller sju personer ska ni be arrangören att bekräfta att alla har plats vid fönster underupplyftbart tak. Exempelbild på safarijeep som används vid bilsafari nedan.

Flygsafari (fly in safari)

Ett alternativ till safari med jeep är att flyga mellan parkerna. Om ni gör en flygsafari så flyger ni till och mellan safariparkerna och sedan sköter personal och guider påd en lodge ni ska bo på transfers till och från flygfälten och även era safariturer. På en fly in safari så bor ni normalt sett på lodger som erbjuder det som brukar kallas för "game package" och som innebär att safariturer med jeepar och guider som tillhör lodgen ingår i bokningen. Game package innebär oftast att ni gör era safariturer i öppna jeepar och en del logder erbjuder även andra aktiviteter så som safari till fots (endast tillåtet i vissa områden och oftast strax utanför nationalparkerna), safari på natten, så kallad night game drive, eller safari i båt (i Tanzania görs detta enbart i Selous och i Saadani. Flygsafari är bekvämt och de lokala guiderna är mycket kunniga. Nackdelarna är att safariturerna oftast är lite kortare (för- och eftermiddagsturer) och att inte alla lodger i Tanzania erbjuder game package.

 

Ni kan göra en fly in safari med privat jeep och guide. Er guide kör i så fall i förväg och möter er vid flygfältet vid ankomst. denna typ av safari är inte möjlig vid kombination av flera safariparker eftersom guiden helt enkelt inte hinne rköra mellan exempelvis Tarangire och Serengeti på den tid ni flyger sträckan.

 

Exempel på en öppen safarijeep nedan.

Är du intresserad av att resa till Tanzania? Fyll i formuläret nedan så kommer någon från Africana Travel att kontakta dig inom 24 timmar.

 
 
 

Tanzaniasafari.se

Din guide till safari och resor i Tanzania

Denna sida tillhör Africana Travel · www.africanatravel.se · info@africanatravel.se · 08-41060990